Tässä kohtaa sisään astuu koneoppiminen ja tekoäly.

Tekoälyn avulla voimme kerätä ja analysoida isoa data määrä jonka pohjalta järjestelmä oppii tekemään parempia ratkaisuja.
Teknologiaan on rakennettu ominaisuuksia ja algoritmeja joille ne pystyvät ennakoimaan ja ennustamaan tiettyjen asiakkaiden mielenkiinnon kohteita.

Kerätyn tiedon ja datan avulla voimme suunnitella tehokkaampia asiakaspolkuja.

lue lisää
Markkinoinnin automaatio – tekoäly ja koneoppiminen

Paikallisten kampanjoiden on tarkoitus olla helppokäyttöisiä ja keskittyä liiketoiminnan offline-tavoitteiden saavuttamiseen. Sinä kerrot Googlelle kauppojesi sijainnit, määrittelet kampanjalle budjetin ja mainosten sisällöt. Näiden tietojen avulla Googlen tekoäly optimoi muun. Koneoppiminen hoitaa hintatarjoukset, mainosten sijoittelun ja sisältöjen yhdistelmät täysin automaattisesti.

lue lisää
Google Ads Paikalliset Kampanjat

Jos olet aktiivinen Facebook mainostaja olet varmaan huomannut että paljon asioita on muuttunut lähiaikoina. Suurimmat muutokset liittyvät iOS 14 tuloon. Mainostajat jotka toimivat kuten aina ennen saattavat huomata että mainonnan teho laskee tuntuvasti ja aikaisemmin tuottoisat kampanjat muuttuvat tappiollisiksi.

Jos teet Facebook mainontaa tänään samalla tavalla kun 2020 saatat epähuomiossa tehdä virheitä jotka estävät mainontaasi saavuttamasta parasta mahdollista tehoa.

lue lisää
Viisi tavallista Facebook Mainonnan virhettä (ios14 jälkeen)

Haluatko selvittää mitä kilpailija puuhaa verkossa?

Jos joku on keksinyt toimivan lähestymisen, niin on täysin ok tutkia sitä ja yrittää selvittää miksi se toimii. Ei tarvitse lähteä kopioimaan mutta toisaalta ei myöskään tarvitse keksiä pyörää uudelleen.

Alla kolme käytännöllistä työkalua markkinoinnin salapoliisille.

lue lisää
Haluatko selvittää mitä kilpailija puuhaa verkossa?

Päätin haastaa itseni ja yrittää kiteyttää digimarkkinoinnin tärkeimmät kohdat. Tämä oli vaikeaa. Listasta jäi puuttumaan monia suosikkejani. Mutta… Vähemmän on enemmän.

Jos pitää valita strategiat ja saan vain valita kolme mielestäni tärkeintä, jotka vaikuttavat eniten lopputulokseen, niin tässä ne ovat:

lue lisää
3 Tärkeintä Strategista Kohtaa Tulokselliseen Digimarkkinointiin

Mitä on asiakkuusmarkkinointi?
Asiakkuusmarkkinointia voidaan pitää strategisena toimintatapana joka tähtää asiakkaan elinkaariarvon kasvattamiseen.

Kyse on systemaattisesta lähestymisestä jossa hyödynnetään eri datalähteitä, identifioidaan tärkeimmät asiakkaat, analysoidaan mikä tekee heistä arvokkaampia ja tällä tiedolla varustettuna kehitetään toimintamalleja niin että onnistutaan nostamaan asiakkuuksien arvoa kautta linjan.

lue lisää
Asiakkuusmarkkinointi ja asiakkaan elinkaariarvo ( CLV )
lue lisää
3 Vinkkiä Verkkokaupan Konversioihin

13 kohdan seo optimointi tarkistuslista: Vaikka en alla olevista neuvoista pyydä sinulta senttiäkään, se ei tarkoita että nämä eivät olisi arvokkaita.

Olen listannut alle hakukoneoptimoinnin toimenpiteitä joita käytän päivittäin ja jotka toimivat vielä vuonna 2021.

lue lisää
Seo Optimointi: 13 helppoa vinkkiä tee se itse tyypille

Mitä selvisi analysoimalla yli 100:n pk- yrityksen verkkosivut?

Korona-pandemia on ajoittain aiheuttanut liiketoiminnan hidastumista, myös minun kohdallani.
Loppukesästä 2020 ja alkusyksyllä oli aika hiljaista.

Kaikista asioista voi kuitenkin yrittää etsiä hyviä puolia. Hyvä puoli tässä oli se että minulle jäi enemmän aikaa.

Mitä sitten markkinointi-nörtti tekee kun on luppoaikaa?

lue lisää
Mitä selvisi analysoimalla yli 100:n pk- yrityksen verkkosivut

Mitä enemmän ihmiset klikkaavat mainostasi, sitä enemmän saat liikennettä sivustollesi. Toisaalta myyntisivulla haluat että ihmiset klikkaavat osta nyt painiketta. Mutta mikä oikein saa ihmiset klikkaamaan?

lue lisää
Mikä saa ihmiset klikkaamaan? [uusi tutkimus]

”Personointi tai mukauttaminen on markkinoinnin suurin arvonmuodostaja seuraavan viiden vuoden sisällä.”

Vaikka personoinnin ja räätälöinnin mahdollisuudet ovatkin monelle markkinoijalle selvyys, suurin osa yrityksistä ei ole valmistautunut tähän muutokseen teknisestä näkökulmasta.

Suuri ongelma esim. automaation käyttönotolle on hajallaan oleva data. Asiakkaiden käyttäytymistä seurataan ja dataa tallennetaan useassa eri järjestelmässä.

lue lisää
Käyttökokemus, personointi ja tekoäly ohjattu markkinoinnin automaatio

Pk-yrityksillä on yleensä rajallinen määrä resursseja, ne taistelevat aina saadakseen kaikki arjen tehtävät valmiiksi.

Teknologia kuitenkin mahdollistaa toistuvien tehtävien automatisoinnin jolloin aikaa vapautuu muihin tärkeisiin tehtäviin. Markkinoinninautomaatio on yksi tällainen teknologia jolla voidaan saada aikaan enemmän pienemmillä resursseilla. Aina se ei kuitenkaan ole ongelmatonta.

lue lisää
Pk-yritysten yleisimmät ongelmakohdat markkinointiautomaation käytössä

Oletko valmis muuttamaan Google Ads kampanjasi todelliseksi rahakoneeksi? Onnistunut Google Ads mainonta muodostuu testaamisesta ja optimoinnista.

Aina ei kuitenkaan ole niin yksinkertaista hahmottaa mistä ja miten aloittaa.. Olit itse edistynyt markkinoija tai vasta aloittelemassa Google Adsin parissa nämä vinkit ovat testaamisen arvoisia.

lue lisää
PK- yritysten Google Ads mainonta

Messenger markkinointi auttaa löytämään liidejä, ajanvarauksia ja asiakkaita! Messengerbotti on Facebook Messenger mainonta – ja markkinointi botti. Käytännössä botti ohjelmoidaan käymään keskustelua Facebook Messengerissä asiakkaiden tai potentiaalisten asiakkaiden kanssa. Ennalta ohjatulla keskustelukaavalla voimme ohjata asiakkaita tekemään haluttuja toimenpiteitä kuten:Ohjata verkkosivustollesiSoittaa sinulleOttaa vastaan soittopyyntöjäTekemään ajanvarauksiaAntamaan yhteystietojaMessengerbotilla voi olla monta eri roolia ja käyttötarkoitusta. Riippuen mikä on tarpeesi,

lue lisää
Messenger markkinointi

Välillä kuulee väittämän että sähköpostimarkkinointi on kuollut. Tai että sähköposti ei toimi B2B markkinoilla… ei ainakaan enää vuonna 2022! Mutta onko näin?

Tarkastellaan vähän tilastoja…

lue lisää
Sähköpostimarkkinointi

Perinteinen markkinointi, on paljolti rakennettu suuryritysten tarpeiden mukaan. Kuitenkin monet Pk-yritykset ottavat tästä mallia ja tekevät markkinointia samalla tavalla. Tästä ei synny muuta kuin kusipäisiä mukuloita, edesmennyttä vaariani lainatakseni (toivottavasti ei tarkoittanut tällä minua).

lue lisää
Myynnillinen Markkinointi

2020 on kohta alkamassa ja tulisi miettiä miten teemme markkinointia vuonna 20. Olemme niin sanotusti lähtötelineissä, odotamme laukausta. Nyt on juuri sopiva aika miettiä miten tehostat markkinointiasi tulevalle vuodelle.

lue lisää
Digitaalisen Markkinoinnin vinkkejä vuodelle 2021

Uusien asiakkaiden Google Ads tilien auditoinnin yhteydessä olemme törmänneet vakavaan virheeseen toistuvasti. Tämä siitä huolimatta että suurin osa läpikäydyistä tileistä oli ns. ammattilaisen perustamia.

Vaikka sinulla olisi ulkopuolinen markkinointi kumppani et ole välttämättä turvassa.  Tarkista että tämä virhe ei ole sinun tililläsi!

lue lisää
Vakava varoitus Google Ads mainostajille!

Facebook MarkkinointiFacebook markkinointistrategia pitää olla kohdallaan. Voimme varmaan olla samaa mieltä että Facebook-markkinointi on välillä turhauttavaa. Niin paljon eri vaihtoehtoja: eri mainosmuotoja, kohdentamista ja vielä monella alustalla ( Facebook, Messenger, Instagram, Whatsapp ). Kiireiselle yrittäjälle tämä tarkoittaa ajankäyttöä! Ja AIKA on juuri se yleellisyys jota kiireisellä yrittäjällä on vähiten.   Kuitenkin Facebookissa on mieletön potentiaali ja loputton määrä asiakkaita jotka

lue lisää
7- kohdan Facebook Markkinointi Strategia – päivitetty

eskimäärin Google Ads tuottaa 2 euroa jokaista siihen satsattua euroa kohden. Parhaat kampanjat tuottavat kuitenkin vielä huomattavasti tätä enemmän.

Tuoton maksimointi tapahtuu kuitenkin työn ja osaamisen yhdistelmällä, jos olet valmis tekemään extra työtä lisätuoton eteen niin tässä sinulle.

lue lisää
3 Varmaa tapaa tienata enemmän Google Ads mainonnalla!